Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Avoimelle ministeriölle Sitran rahaa – kiikarissa täysipäiväinen työntekijä

25.4.2012 16.30

Jukka Vahti

Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Elinvoimafoorumi on myöntänyt kansalaisaloitteita kokoavalle ja edistävälle Avoin ministeriö -verkkopalvelulle 30 000 euron rahoituksen.

"Tämä tarkoittaa sitä, että saadaan toimintaan jatkuvuutta ja vauhtia toiminnan kehittämiseen", Avoimen ministeriön projektinvetäjä Joonas Pekkanen sanoo Vihreälle Langalle.

Tähän asti talkoovoimin toimineeseen ministeriöön pyritään nyt palkkaamaan täysipäiväinen työntekijä.

"Yritämme löytää jonkun, joka voisi sitoutua täyspäiväisesti sekä yhteisön rakentamiseen että verkkoalustan kehittämiseen", Pekkanen sanoo.

Avoin ministeriö avattiin maaliskuun alussa, jolloin tuli myös voimaan laki kansalaisaloitteesta. Sen myötä kuka tahansa voi laittaa liikkeelle lakialoitteen, joka etenee eduskuntaan, jos sitä tukee vähintään 50 000 suomalaista.

Elinvoimafoorumi myönsi keskiviikkona vastaavan rahoituksen myös Sosiaaliselle hubille, joka antaa eri alojen toimijoille mahdollisuuden työskennellä samassa tilassa ja kehittää yhteisiä hankkeita. 

Kolmas rahoituspäätöksen saanut projekti on osallistuvan budjetoinnin pilottihanke, jolla visualisoidaan ja avataan erilaisten julkisten toimijoiden budjetteja ja osallistetaan palvelujen käyttäjiä budjettien laadintaan.




Viite